Využijte až 40 % slevy na naše produkty! Zobrazit nejlevnější semena

Doprava zdarma na objednávky nad 1 500 Kč
Zboží zasíláme v diskrétním balení
Semena zdarma jako dárek

Vaříme s konopím: Konopný chléb

Ingredience

  • 5 g květů dekarboxylovaného konopí bez semínek a stopek
  • 3 hrnky hladké mouky + mouku na poprašování
  • ¼ čajové lžičky instantního droždí
  • 1 a ¼ čajové lžičky soli
  • 1,5 hrnku vody
  • konopné otruby na posyp (není nutnost, ale dotáhne to konopný chléb ke konopné dokonalosti)

Kuchyňské náčiní

  • mlýnek na bylinky, také zvaný „drtička“
  • nádoba na kynutí
  • litinový hrnec s pokličkou
  • potravinářská fólie

Postup

  1. Konopné palice očistíme od stopek a semínek a pořádně zpracujeme v drtičce.
  2. Sypké ingredience včetně konopí smícháme v nádobě na kynutí, řádně promícháme, přidáme vodu a promícháme.
  3. Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě (21 °C) kynout 12 až 18 hodin.
  4. Poprášíme si pracovní desku, vyjmeme na ni těsto a zaprášíme moukou.
  5. Těsto mírně prohněteme, párkrát placku přeložíme přes sebe a necháme odpočinout 15 minut.
  6. Odpočaté těsto vypracujeme do koule a posypané otrubami uložíme mezi dvě dobře pomoučněné utěrky a necháme opět kynout další 2 hodiny.
  7. Půl hodiny před koncem druhého kynutí rozehřejeme troubu na 230 °C s litinovým hrncem uvnitř.
  8. Těsto rychlým pohybem přemístíme do hrnce a přikryté pokličkou pečeme cca 30 minut.
  9. Po odejmutí pokličky pečeme dalších cca 20 minut (záleží, jak vám peče trouba, časové rozmezí je 15–30 minut).
  10. Po vytažení z trouby vyklopíme chleba z hrnce a před krájením necháme aspoň 2 hodiny dobře vychladnout.

Zdroj: magazin-legalizace.cz

Kategorie: Recepty, Všechny články
Nechal jsi ten košík tam jen tak, že jo?

Nechal jsi ten košík tam jen tak, že jo?

Zadejte své podrobnosti níže, abyste si mohli uložit svůj nákupní košík na později. A kdo ví, možná vám dokonce pošleme sladký slevový kód :)