UPOZORNĚNÍ: Veškeré články týkající se pěstování se týkají pouze odrůd s legálním obsahem THC, tedy méně než 0,3 % THC. Pěstování konopí (s obsahem THC větším než 0,3 %) je v České republice nelegální. Semínka jsou prodávána pouze ke sběratelským účelům.

Vaříme s konopím: Vegan Stir Fry
Ingredience
- 1 malá dýně nakrájená na kostičky
- 1/2 lilku nakrájeného na kostičky
- 1 hrnek očištěných zelených fazolí
- 1 balení tofu
- 1 červená nakrájená paprika zbavená semínek
- 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru
- 1 limetka
- 1 polévková lžíce drceného česneku
- 1 polévková lžíce drceného zázvoru
- 3 lžíce bezlepkové tmavé sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce kokosového oleje obohaceného konopím
- pálivá omáčka dle chuti
Postup přípravy
1.Poduste 4 minuty nakrájenou dýni a odložte ji stranou na později.
2. Rozpalte obyčejný rostlinný olej ve velké pánvi a přidejte lilek a tofu. Smažte, dokud není lilek a tofu křupavé, pak přidejte česnek a zázvor. Řádně promíchejte.
3. Přidejte sójovou omáčku společně s paprikou a fazolemi a za míchání smažte, dokud vše není uvařeno při zachování křupavosti. Přidejte dušenou dýni a kokosový olej obohacený konopím.
4. Stáhněte plamen, do pánve vymačkejte šťávu z poloviny limetky a přidejte většinu koriandru.
5. Dochuťte pálivou omáčkou, popřípadě zbytkem limetky a koriandrem dle libosti.
Velmi důležité je, aby zelenina, kterou připravujete, byla čerstvá. Servírujte s quinoou (merlíkem čilským) nebo divokou rýží. Porci si nandejte na zkoušku menší a část jídla si udělejte bez oleje obohaceného konopím, abyste se mohli dostatečně a bezpečně najíst. Zbytky jídla v lednici viditelně označte, aby je náhodou nesnědl jiný člen rodiny, pro kterého konopné jídlo není určené. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: magazin-legalizace.cz