UPOZORNĚNÍ: Veškeré články týkající se pěstování se týkají pouze odrůd s legálním obsahem THC, tedy méně než 0,3 % THC. Pěstování konopí (s obsahem THC větším než 0,3 %) je v České republice nelegální. Semínka jsou prodávána pouze ke sběratelským účelům.

Šťavnatá kukuřice, papričky a naan
Výživná, lehká a osvěžující svačina, která vám rozjasní a zpříjemní podzimní den. Exotická chuť přitom nepochází jen z Blízkého východu (hummus) či z Mexika (černé chilli papričky): zásadní ingredienci zde představuje kukuřice, kterou si ve zdejších končinách jen málokdy připravíme jinak než „festivalově“ (vařenou, solenou, máslem zdobenou). Čerstvá, na chvíli zapečená kukuřice zůstává čerstvá a chuťově je mnohem bohatší než nakládaná. Konopná složka by přitom měla obsahovat jen tolik účinné látky a takového druhu, aby byl snack spíše osvěžující, přičemž bereme ohled na možnou vypěstovanou toleranci a na konkrétní konopím obohacený olej, jehož sílu jsme již dříve testovali.
Ingredience:
- indický chléb
- hummus
- čerstvá kukuřice, zrna odkrájená od klasu
- cibule, krájená na plátky
- chile pasilla, krájená na tenké plátky
- koriandr, jemně nasekaný
- kůra z ½ bio limetky; měsíček na zakápnutí
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 čajová lžička konopím obohaceného slunečnicového oleje*
Postup:
- Předehřejeme troubu na 200 °C a nakrájíme a připravíme si všechnu zeleninu.
- Chléb natřeme tenkou vrstvou hummusu (množství asi jako rajčatového základu na pizze).
- Posypeme kukuřicí, plátky cibule, chile, limetkovou kůrou, propasírovaným česnekem a zakápneme oběma oleji.
- Takto dochucený solí a pepřem vložíme do trouby na 8 až 10 minut.
- Na upečený chléb přidáme koriandr a pokapeme trochou limetkové šťávy. Nakrájíme na libovolné kousky a můžeme podávat.
* Recept na obohacený olej najdete v magazínu Legalizace (č. 54).
zdroj: magazin-legalizace.cz