UPOZORNĚNÍ: Veškeré články týkající se pěstování se týkají pouze odrůd s legálním obsahem THC, tedy méně než 0,3 % THC. Pěstování konopí (s obsahem THC větším než 0,3 %) je v České republice nelegální. Semínka jsou prodávána pouze ke sběratelským účelům.

Vaříme s konopím: Konopný chléb
Ingredience
- 5 g květů dekarboxylovaného konopí bez semínek a stopek
- 3 hrnky hladké mouky + mouku na poprašování
- ¼ čajové lžičky instantního droždí
- 1 a ¼ čajové lžičky soli
- 1,5 hrnku vody
- konopné otruby na posyp (není nutnost, ale dotáhne to konopný chléb ke konopné dokonalosti)
Kuchyňské náčiní
- mlýnek na bylinky, také zvaný „drtička“
- nádoba na kynutí
- litinový hrnec s pokličkou
- potravinářská fólie
Postup
- Konopné palice očistíme od stopek a semínek a pořádně zpracujeme v drtičce.
- Sypké ingredience včetně konopí smícháme v nádobě na kynutí, řádně promícháme, přidáme vodu a promícháme.
- Vzniklé těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě (21 °C) kynout 12 až 18 hodin.
- Poprášíme si pracovní desku, vyjmeme na ni těsto a zaprášíme moukou.
- Těsto mírně prohněteme, párkrát placku přeložíme přes sebe a necháme odpočinout 15 minut.
- Odpočaté těsto vypracujeme do koule a posypané otrubami uložíme mezi dvě dobře pomoučněné utěrky a necháme opět kynout další 2 hodiny.
- Půl hodiny před koncem druhého kynutí rozehřejeme troubu na 230 °C s litinovým hrncem uvnitř.
- Těsto rychlým pohybem přemístíme do hrnce a přikryté pokličkou pečeme cca 30 minut.
- Po odejmutí pokličky pečeme dalších cca 20 minut (záleží, jak vám peče trouba, časové rozmezí je 15–30 minut).
- Po vytažení z trouby vyklopíme chleba z hrnce a před krájením necháme aspoň 2 hodiny dobře vychladnout.
Zdroj: magazin-legalizace.cz